Office like a Jigsaw puzzle makes for affordable renovation alternatives in the future.

The studio designed a series of freestanding furniture units that are used to compartmentalise the office, creating these essential spaces, as well as a reception, IT room and various breakout areas.

The office is organised around two large tables – one pink, one green – where we come together for everything from design workshops to curry Thursdays.

They then defined the other spaces by colour, with a pink meeting room, green kitchen, blue library, and yellow printer bar.

The tall units are made from plywood – a material that is getting a lot of attention at the moment, thanks to a new exhibition at the V&A. The material, which is made by layering up and gluing thin strips of wood veneer, has recently also been used to create a jigsaw-esque staircase and a gin trolley.

The firm chose to use spruce plywood, not only for its affordability, but because it could be used to create precisely detailed furniture using computer-controlled cutting and assembly techniques.

The freestanding walls can be removed in the future without damaging the building fabric in any way.

Each of the hues chosen for the painted surfaces is borrowed from a specific type of insulating product. For example, Kooltherm Pink is used for the reception, IT room and meeting room.

The kitchen is a pastel green used by floral products supplier, Oasis, and was chosen to act as an appropriate backdrop for cooking and eating.

A Styrofoam-blue bookshelf and a printer area the same yellow shade as polyisocyanurate (PIR) insulation sandwich the central meeting space.

Foams and insulation come in different colours to indicate their density and use, but these colours are then hidden in the meat of the building.

The units lining the meeting room and a double-sided shelving wall separating the kitchen from the communal tables incorporate twin-wall polycarbonate that forms a visual barrier whilst allowing light to permeate.